Kemik Grefti
Kemik grefti, diğer bir deyişle çene kemik tozu uygulamasıdır. Sadece kemik tozu greftleri ile değil hastadan alınan kemikler ile de yeterli kemik olmayan bölgelere greftler uygulanmaktadır. İmplant yaptıracak kişilerin ağız içerisindeki kemik kaybı ve yetersizliği durumunda, kemik yetersizliğinin greftleme ile telafi edilmesi işlemidir.
Doğal dişler ağız içinde çene kemiğinde sıralanmış bir şekildedir. Herhangi bir sebeple bir diş kaybı yaşandığında, çene kemiğinin kökü taşıyan bölümü kullanılmadığı için zamanla zayıflar.
Bu zayıflama kullanılmayan bir kasın zamanla güçsüzleşmesine benzetilebilir. Çoğunlukla implant uygulamasına karar aşamasında ortaya çıkan ve sorun oluşturan bu kemik incelmesinin önüne geçmek içinse kemik greftleme yöntemi uygulanır.
Kemik Grefti Uygulaması Nasıl Yapılır?
Diş hekimleri genellikle kemik tozu tedavisinde otojen kemik grefti tedavisi yoluna başvurmaktadırlar. Bu tedavi, hasta bireylerin ağız içerisinde yer alan sağlıklı dokularından parçalar alınarak hasta bölgeye transfer edilmesiyle gerçekleştirilir. Alınan dokular hastanın kendi dokusu olduğu için hiçbir olumsuz durumla karşı karşıya kalınmaz. Otojen Kemik Grefti, implant tedavisinde gerekli olan çene kemiği düzeyi yeterli değilse başvurulan bir yöntemdir.
Kemik grefti operasyonundan sonra, işlem gören bölgelerde şişlikler oluşabilir. Diş hekimlerinin sizlere önereceği çeşitli reçeteli ilaçları kullanarak bu şişkinlikleri ve çeşitli ağrıları atlatabilirsiniz. İyileşme süresince greftleme uygulanan alanın temizliğine ve hijyenine gerek önemi göstermeniz gereklidir. Aksi taktirde enfeksiyon kapmanıza ve diğer diş problemlerinin ortaya çıkmasına yol açabilir. Bu tedavi genellikle hastanın 3 ay içerisinde gerekli olan kemik yoğunluğuna ulaşmasına yardımcı olur ve bu şekilde implant tedavisine başlanabilir.
Diğer Tedavilerimiz